Külföld

Ukrán hadsereg: Folytatódnak a heves harcok Avgyijivkánál

Továbbra is heves harcok folynak a kelet-ukrajnai, Donyeck megyei Avgyijivka körül – közölte az ukrán hadsereg pénteken.

Ukrán hadsereg: Folytatódnak a heves harcok Avgyijivkánál
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Anadolu/Ignacio Marin

„Heves harcok zajlanak a városon belül. Csapataink minden rendelkezésre álló erőt és eszközt bevetnek az ellenség visszaszorítására. Új állásokat és szilárd erődítményeket készítenek elő, figyelembe véve minden lehetséges forgatókönyvet” – közölte Olekszandr Tarnavszkij tábornok, a délkelet-ukrajnai szektorban (Tavria) szolgálatot teljesítő ukrán csapatok parancsnoka.

A tábornok a kialakult helyzetet „nehéznek, de ellenőrzés alatt lévőnek” nevezte, és azt mondta hogy a parancsnokok feladata a helyzet stabilizálása.

Az ukrán hadsereg a közösségi médiában közölte, hogy „helytállnak”, és a harcoló csapatokat megerősítették.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki pénteken Berlinben Olaf Scholz német kancellárral, Párizsban pedig Emmanuel Macron francia elnökkel találkozik, hogy kétoldalú biztonsági megállapodásokat írjon alá, csütörtök esti beszédében kijelentette: „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy harcosaink elegendő vezetői és technológiai képességgel rendelkezzenek ahhoz, hogy minél több ukrán életet megmentsenek.”

Kapcsolódó írásaink