Külföld

Hidvéghi Balázs: Tágra nyitná Európa kapuit az illegális migráció előtt az uniós migrációs csomag

Tágra nyitná Európa kapuit az illegális migráció előtt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi bizottsága (LIBE) szerdai ülésén támogatott uniós menekültügyi és migrációs csomag – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

Hidvéghi Balázs: Tágra nyitná Európa kapuit az illegális migráció előtt az uniós migrációs csomag
Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője
Fotó: Facebook/Hidvégi Balázs

A politikus hangsúlyozta, az EP szakbizottsága a szabályozás jóváhagyásával a Soros-terv elfogadásáról hozott döntést.

A brüsszeli javaslat szerint kvóták szerint kell elosztani az illegális bevándorlókat Európában. Ha ezt egy ország elutasítja, akkor azt pénzbüntetéssel lehet sújtani – fejtette ki.

A fideszes EP-képviselő emlékeztetett: az új szabályok beengednék az illegális migrációt az unió területére, ugyanis továbbra sem engedné azt, hogy a bevándorlási és menekültügyi kérelmekről Európa határain kívül szülessen döntés. Ez kezelhetetlen helyzetet teremt, az illegális bevándorlókat ugyanis nem lehet megtalálni és elküldeni Európából – hívta fel a felegyelmet.

„Elfogadhatatlan az, hogy a döntéssel gyakorlatilag migránsgettókat hoznának létre az unió tagállamaiban” – fogalmazott.

Hidvéghi kijelentette: az egyetlen jól működő rendszer az illegális migráció megfékezésére a magyar rendszer. Magyarország a fizikai és jogi határzárról évekkel ezelőtt hozott döntését fenntartja. Ezzel védi saját és egyben az unió területét is az illegális migrációs beáramlással szemben – húzta alá.

Végezetül hangsúlyozta: az uniós menekültügyi és migrációs csomag és annak elfogadása a jól működő magyar rendszer elleni támadást jelent.

„Továbbra is meg fogjuk védeni Magyarországot az illegális migrációtól, és nem fogjuk hagyni, hogy az országból bevándorlóország legyen” – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Kapcsolódó írásaink