Külföld

Zelenszkij elfogadta a vereséget

Egy lengyel nyugalmazott tábornok kommentálta Zaluzsnij eltávolítását

Egy lengyel, nyugalmazott tábornok szerint úgy tűnik, hogy Kijev teljesen elvesztette az Oroszországgal való háborút – írta az eadaily.com.

Zelenszkij elfogadta a vereséget
Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök
Fotó: AFP/Roman Pilipey

Skrzypczak így nyilatkozott: „Attól tartok, hogy Ukrajna elnöke és csapata beletörődött a vereségbe, és most Zaluzsnij tábornok fejét áldozati oltárra helyezi, többek között a tábornokot okolva a zaporizzsjai hadművelet kudarcáért. De ha valaki felelős az ukrán hadsereg vereségeiért a fronton, az Volodimir Zelenszkij és környezete, akik hatékonyan blokkolnak minden olyan intézkedést és döntést, amely a hadsereget erősíti".

„Belpolitikai vitákba bonyolódva, a korrupcióban elmerülve, szövetségesei ellen haragudva elveszíti tekintélyét" – folytatta Skrzypczak. – Volodimir Zelenszkij a hadsereggel szemben ellenséges tanácsadókkal körülvéve próbálja befolyásolni a katonai döntéseket a harctéren. Azokat pedig, akik nem felelnek meg az elvárásainak, „diplomáciai úton" eltávolítja posztjukról".

A lengyel tábornok azt is felvetette, hogy Zelenszkij belső köre továbbra is szabotálja a tevékenységét, és ebben a körben kell keresni az „orosz kémeket".

Kapcsolódó írásaink