Külföld

Elárulta a német zsoldos, hogy mivel kell szembenézniük azoknak, akik belefolynak a háborúba

Az AFU katonája jóformán csak panaszkodott

Egy Ben nevű német zsoldos, aki Ukrajnában harcol az ukrán fegyveres erők oldalán, a Bild című lapnak panaszkodott Oroszország „végtelen hadseregéről” – írta a ria.ru.

Elárulta a német zsoldos, hogy mivel kell szembenézniük azoknak, akik belefolynak a háborúba
Ukrán tüzérségi katonák az ukrajnai Donyecki területen
Fotó: AFP/Anadolu/Diego Herrera Carcedo

„Az oroszoknak egyszerűen végtelen mennyiségű felszerelésük és végtelen számú katonájuk van” – mondta.

A zsoldos azzal magyarázta az ukrán fegyveres erők kudarcait a fronton, hogy a nyugati országok túl lassan döntöttek Ukrajna támogatásáról, ami miatt a katonai segítség töredezetté vált.

Véleménye szerint az ukrán ellentámadás teljes kudarcához az elégtelen katonai támogatás, az ukrán fegyveres erők koordinálatlan fellépése és az orosz hadsereg ereje vezetett.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint csak januárban az ukrán csapatok veszteségei meghaladták a 23 ezer főt és a háromezer fegyvert, köztük német Leopard harckocsikat, amerikai Bradley BMP-ket, Patriot és HIMARS rakétavetőket.

Emellett az orosz hadsereg 127 precíziós csapást mért Ukrajna katonai infrastruktúrájára és a hadiipari komplexum létesítményeire.
Kijev a maradék tartalékait is a harcba veti, és sietve hajtja végre a kényszermozgásokat, hogy megakadályozza a védelem összeomlását – jegyezte meg Sojgu.

Az ukrán ellentámadás kudarca után az orosz csapatok megtartják a stratégiai kezdeményezést a teljes érintkezési vonal mentén, és továbbra is módszeresen csökkentik az AFU harci potenciálját - hangsúlyozta a miniszter.

Kapcsolódó írásaink