Külföld

Tucker Carlson Moszkvába látogatott

Olyan feltételezések jelentek meg, hogy Carlson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel akar interjút készíteni

Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség Moszkvába utazott, ahol kijelentette, hogy „Oroszországban minden nagyon jó” – írta a TASZSZ orosz hírügynökség hétfőn.

Tucker Carlson Moszkvába látogatott
Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség
Fotó: Getty Images via AFP/Ian Maule

Az amerikai médiában olyan feltételezések jelentek meg, hogy Carlson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel akar interjút készíteni. Amikor erről kérdezték, Carlson csak annyit mondott: „Majd meglátjuk.” Az amerikai médiának utazásával kapcsolatos heves reakciójára pedig azt válaszolta: „Nem is tudom. Ezek őrültek, valóban őrültek.”

Nyilvánosságra került egy fotó, amely a moszkvai Bolsoj Színházban készült Carlsonról. Az Izvesztyija című lap Telegram-csatornáján megjelent egy, az újságíróval folytatott beszélgetést rögzítő videó is, ami egy moszkvai szállodában készült. A felvétel készítője közölte Carlsonnal, hogy őt tartja a legjobb amerikai újságírónak. Carlson megköszönte a dicséretet, és megkérdezte tőle, hogy melyik városban él. „Moszkvai vagyok – válaszolta. Mire az újságíró kijelentette – „Szeretem ezt a várost, gyönyörű.”

Oroszországi útjának céljáról szólva Carlson megjegyezte: „Látni akartam. Annyit olvastam róla, beszélni akartam az emberekkel, látni, hogyan vannak itt a dolgok elrendezve. És itt minden nagyon jó.”

Kapcsolódó írásaink