Külföld

Újabb késes támadás volt Párizsban

Három embert megsebesített egy késes támadó szombat reggel a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson, egyikük állapota súlyos, de stabil. A rendőrség elfogta az elkövetőt, és később közölte vele kapcsolatban, hogy valószínűleg pszichiátriai betegségben szenved, valamint hogy az esetet egyelőre nem tekintik terrortámadásnak.

Újabb késes támadás volt Párizsban
Helyszínelők a párizsi Gare de Lyon pályaudvaron
Fotó: AFP/Thomas Samson

A rendőrség áldozatnak tekint egy negyedik embert is, aki fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapotba került a támadás hatására. A súlyos állapotú áldozatot meg kellett műteni.

A támadónál egy kalapács is volt, és egyelőre nem világos, hogy melyik eszközt milyen mértékben használta. A férfiról a rendőrség megállapította, hogy 32 éves, mali állampolgárságú, és 2016 óta legálisan él Olaszországban, ott kiadott vezetői engedélye is van. Ő maga állította, hogy pszichiátriai betegségben szenved, és a rendőrök találtak is nála ez elleni gyógyszereket. Az esetet e pillanatban nem tekintik terrortámadásnak.

A részletekről Laurent Nunez párizsi rendőrprefektus számolt be a pályaudvaron megtartott sajtótájékoztatóján. A párizsi ügyészség bejelentette, hogy az ügyben elkezdte a nyomozást, a terrorelhárító országos ügyészség pedig egyelőre csak figyelemmel kíséri azt. Laurent Nunez prefektus egyúttal annak a belbiztonsági műveletnek a vezetője is, amelyben a párizsi nyári olimpiai játékok biztonságáról gondoskodnak.

Kapcsolódó írásaink

Bidennek eleredt a nyelve +VIDEÓ

ĀNyílt titok, hogy az amerikai elnök zárt ajtók mögött „beteg f...-nak” hívja Donald Trumpot, azonban egy pennsylvaniai eseményen majdnem nyílvánosan is sikerült megtennie