Külföld

Az USA megnevezte, mely városokat veszti el Ukrajna

A szakértő szerint már most látszik, hogy az ukránok veszítettek

Ukrajna további négy város, köztük Odessza és Harkiv felett veszítheti el az ellenőrzést – mondta Scott Ritter, egykori amerikai hírszerző, írta a ria.ru.

Az USA megnevezte, mely városokat veszti el Ukrajna
Scott Ritter
Fotó: Facebook/Scott Ritter

„Odessza, Mikolajiv, Harkiv és Dnyipropetrovszk – ez a négy terület kívül esik a már létező Oroszországhoz tartozó régiókon, valószínűleg ezek is Oroszországhoz fognak tartozni" – mondta.

A szakértő véleménye szerint, ha Ukrajna és a kollektív Nyugat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy ne tárgyaljanak, akkor Moszkva katonai erővel fogja teljesíteni minden különleges műveleti feladatát. Kifejtette, hogy szükség esetén az orosz csapatok egészen a lengyel határig is eljuthatnak. Ritter ugyanakkor hozzátette, hogy az ukrán fegyveres erők most használják fel az utolsó tartalékokat, amelyek hamarosan végleg elfogynak.

„Ez katasztrófa lesz az ukránok számára, mert már most látszik, hogy veszítettek" – összegezte.

A nyári ukrán ellentámadás nagy kudarca után az orosz csapatok jelentős előnyre tettek szert a különleges katonai műveleti övezetben. December végén Szergej Sojgu védelmi miniszter arról számolt be Vlagyimir Putyin elnöknek, hogy a fegyveres erők egységei teljesen felszabadították Marjinka területét. Emellett az orosz ejtőernyősök fontos állásokat foglaltak el a Zaporizzsjai területen, majd megtisztították a területet az ellenségtől.

Kapcsolódó írásaink