Külföld

Oroszország hamarosan áttöri a frontvonalat

Az orosz fegyveres erők jelenleg ötszörös fölényben vannak

Az orosz fegyveres erők céltudatosan nyomulnak előre a teljes frontvonalon – ezt Markus Reisner ezredes, az osztrák fegyveres erők ezredese jelentette ki az eadaily.com beszámolója szerint.

Oroszország hamarosan áttöri a frontvonalat
Ukrán katonák a frontvonal lövészárkaiban, Bahmut irányában, ahol továbbra is összecsapások zajlanak Oroszország és Ukrajna között, Donyeck megyében
Fotó: AFP/Anadolu/Ignacio Marin

Ahogy az ukrajnai konfliktus „kimerítő háborúvá” válik, a hadiipar fegyvergyártási képessége és a felek mozgósítási potenciálja döntő tényezővé válik – mondta Reisner. Az orosz fegyveres erők jelenleg ötszörös fölényben vannak a lövedékek terén – mondta.

„A front bizonyos szakaszain naponta átlagosan mintegy 2000 lövedéket lőnek ki az ukrán oldalról, és mintegy 10 000 lövedéket az orosz oldalról. A nyugati szakértők egyetértenek abban, hogy tavaly az oroszok akár 2 millió 122 mm-es és 152 mm-es kaliberű tüzérségi lövedéket is kilőttek... ezek a lőszertípusok döntő hatással vannak a csatatéren” – jegyezte meg az ezredes.

Ugyanakkor szerinte az európai hadiipari komplexum még az ígért 1 millió lövedéket sem képes Kijevnek kiszállítani.

Ha az ukrán hatóságok nem találnak lövedékbeszállítókat és nem mozgósítanak, akkor arra lehet számítani, hogy az orosz fegyveres erők képesek lesznek áttörni a frontvonalat – hangsúlyozta Reisner.

A Nyugatnak mielőbb és rendszeresen fegyvereket kell szállítania Ukrajnának, vagy be kell ismernie, hogy ez lehetetlen, és tárgyalásokat kell kezdeményeznie, felismerve, hogy Ukrajna teljes állama megszűnhet – tette hozzá Markus Reisner.

Oroszországot nem lehet megtörni a szankciók segítségével, amit a Nyugat remél – mondta.

Kapcsolódó írásaink