Külföld

Orbán Viktor: A közel-keleti keresztényeket is meg kell védeni

Magyarország a továbbiakban is segíti a közel-keleti kereszténység fennmaradását

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Pierbattista Pizzaballa bíborost, a jeruzsálemi latin pátriárkát, akivel a térségben élő keresztények megsegítéséről tárgyalt a jelenleg dúló háborús konfliktus közepette – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor: A közel-keleti keresztényeket is meg kell védeni
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Pierbattista Pizzaballa bíboros, a jeruzsálemi latin pátriárka (b2) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2024. január 18-án. Mellettük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j2) és William Shomali segédpüspök (b).
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyar miniszterelnök és a jeruzsálemi pátriárka szerint el kell kerülni, hogy a harcok és az ellenségeskedés a szentföldi keresztény közösségek eltűnéséhez vezessenek.

Magyarország a Hungary Helps programon keresztül a továbbiakban is segíti a közel-keleti kereszténység fennmaradását, az ott élőknek humanitárius és hitéleti célokat szolgáló támogatást is nyújt – hangzott el a találkozón.

Kapcsolódó írásaink