Külföld

Ártatlannak vallotta magát az adócsalással vádolt Hunter Biden

Hunter Biden ellen decemberben amiatt emeltek vádat, mert a 2016–2019-es pénzügyi időszakban nem fizetett be 1,4 millió dollárt

Ártatlannak vallotta magát csütörtökön a Los Angeles-i szövetségi bíróságon az adócsalással vádolt Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia – jelentette a CNN hírtelevízió.

Ártatlannak vallotta magát az adócsalással vádolt Hunter Biden
Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden újságíróknak nyilatkozott az Egyesült Államok Capitoliumán kívül 2023. december 13-án Washingtonban. Hunter Biden dacolt a Kongresszustól kapott idézéssel, hogy zárt ajtók mögött tanúskodjon az apja elleni vádemelési eljárásról szóló képviselőházi szavazás előtt
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Drew Angerer

Az 53 éves üzletember, aki állítása szerint leküzdötte a kábítószer- és alkoholfüggőségét, az újraválasztásért indulni kívánó apja republikánus ellenfeleinek kiemelt célpontja, akit a demokrata párti elnök Achilles-sarkának tartanak.

Az igazságszolgáltatás azzal vádolja, hogy adófizetés helyett milliókat költött extravagáns életmódjára. A vádirat emellett kitér a kábítószer-fogyasztására, csakúgy, mint hölgykísérőkre, luxusautókra és öltözékekre költött kiadásaira.

Hunter Bident az ügyben akár tizenhét évi börtönnel is sújthatják. Biden ügyvédje, Abbe Lowell kijelentette, hogy védence befizette az adóhátralékot, és a vezetékneve miatt folyik ellene üldözés.

Az elnök fia, aki nyilvánosan beszélt a kábítószer-fogyasztásáról, soha nem volt állásban a Fehér Házban, és apja kampányában sem vett részt.

Hunter Biden ártatlannak vallotta magát a Delaware államban illegális fegyvertartás miatt ellene folyó eljárásban is.

Kapcsolódó írásaink