Külföld

Orbán Balázs: Durva baloldali hatalomátvétel Lengyelországban

A brüsszeli elit cinkosan hallgat

Úgy néz ki, hogy politikai leszámolás zajlik Lengyelországban, amit a Soros-birodalom irányít. A baloldal lefejezte az közmédiát, rendőrök lepték el a székházat, egy jobboldali politikus meg is sérült a tiltakozások során, kórházba kellett szállítani – írta Orbán Balázs közösségi oldalán.

Orbán Balázs: Durva baloldali hatalomátvétel Lengyelországban
Orbán Balázs
Fotó: MH/Purger Tamás

Elmondása szerint a káosz és bizonytalanság korszaka ez, amit mi sem jelez jobban, mint hogy az új miniszterelnök egy héttel a kormányra kerülése után a legfontosabb kérdésnek a média átszabását tartja.

A káoszt jelzi az is, hogy miközben a lengyel védelmi miniszter köszönetet mond az ország határait hősiesen védő katonáknak, a szejm elnöke afrikai bevándorlókat fogad az alsóházban – tette hozzá a a miniszterelnök politikai igazgatója.

Hangsúlyozta: a lengyel kormány tagjai között nem kell különösebben keresni a Soros-szálat: igazságügyi miniszterük egy, a Soros-egyetemen végzett civil lobbista, oktatási miniszterük egy balos feminista aktivista, a külföldi NGO-k érdekeinek védelméért pedig külön tárca nélküli miniszter felel.

Miközben a brüsszeli elit cinkosan hallgat, a lengyel elnök anarchiának minősítette az elmúlt napok eseményeit. Ilyen híreket olvasva egyre inkább felértékelődik a magyarországi poltikai stabilitás és a szuverenitásvédelmi törekvéseink – nyomatékosította Orbán Balázs.

Továbbá arra is rávilágított, hogy nincs mire várni, Brüsszelben is változásra van szükség. A 2024-es EP-választások erre a változásra adnak esélyt.

Kapcsolódó írásaink