Külföld

Szomorkodik a Politico: Orbán a legjobb napjait éli

A Politico a reggeli brüsszeli hírlevelében az unióra nézve kínos felmérési eredmények mellett egy másik lényeges dologról is beszámolt. Mégpedig arról, hogy „a diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet az Ukrajna finanszírozásával és a csatlakozási tárgyalásokkal kapcsolatban az uniós vezetők e hét végi találkozója előtt” – szúrta ki a Mandiner.

Szomorkodik a Politico: Orbán a legjobb napjait éli
Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió vezetőivel való találkozó előtt a berlini kancellárián, 2023. november 13-án
Fotó: NurPhoto via AFP/Emmanuele Contini

„Aki abban reménykedett, hogy a Magyarország és az EU többi része között Ukrajnával kapcsolatban kialakult patthelyzet a nagykövetek vasárnapi találkozóján megoldódik, annak csalódnia kellett – fejtegették. – Két uniós diplomata szerint az egész napos megbeszélések után nem történt előrelépés a kulcsfontosságú kérdésekben, vagyis abban, hogy az EU képes lesz-e új pénzeszközöket folyósítani a háború sújtotta Ukrajnának, vagy a vezetők hét végi találkozóján megkezdhetik-e a csatlakozási tárgyalásokat.”

„Orbán szezonja – tették hozzá, ugyanis megfogalmazásuk szerint – az egész kontinens Ukrajna-politikáját blokkoló ember a legjobb napjait éli.

A múlt heti, Emmanuel Macronnal és Pedro Sánchezzel folytatott megbeszélések után Orbán Viktor magyar miniszterelnök Argentínába repült, hogy megöleljen egy másik lázadó politikust, az újonnan megválasztott Javier Milei elnököt.”

Kapcsolódó írásaink