Külföld

Az ukrán katonai hírszerzés megerősítette Ilja Kiva likvidálását

Ilyen sorsot helyezve kilátásba minden ukrán árulónak

A Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztálya megerősíti Ilja Kiva volt ukrán parlamenti képviselő likvidálását – jelentette be szerdán Andrij Juszov, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának szóvivője egy televíziós műsorban, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

Az ukrán katonai hírszerzés megerősítette Ilja Kiva likvidálását
Ilja Kiva
Fotó: Wikipedia/Sandlerdarina

A jelentés szerint Juszov az ukrán televízió nonstop háborús adásában elmondta: „Igen, megerősíthetjük, hogy Kivának annyi.” Ugyanez a sors vár Ukrajna többi árulójára és Putyin rezsimjének követőire – fenyegetőzött. Mint megjegyezte: „Kiva volt az egyik legundorítóbb szemétláda, áruló és kollaboráns.”

Szerdán az orosz média arról számolt be, hogy holtan találták Ilja Kiva volt ukrán parlamenti képviselőt. A holttestét a Moszkvai terület Ogyincovói kerületében találták meg.

Ilja Kiva támogatta Oroszországot az Ukrajna elleni háborúban. A volt honatya még a teljes körű invázió megkezdése előtt az agresszor ország területére menekült. Tavaly nemzetközi körözést adtak ki ellen az ukrán hatóságok. Ezután az Állami Nyomozó Iroda (DBR) összegyűjtötte az ehhez szükséges összes dokumentumot. Néhány hete az ukrán bíróság távollétében 14 év börtönbüntetésre ítélte hazaárulás vádjával. Az ítélet végrehajtása lehetetlen volt, mivel a volt parlamenti képviselő továbbra is Oroszország területén tartózkodott.

Kapcsolódó írásaink