Külföld

Újabb luxusvillákkal bukik le Zelenszkij + VIDEÓ

A napokban robbant a legújabb ukrajnai botrány: egy oknyomozó portál szerint Volodimir Zelenszkij családjának a birtokába kerülhetett egy ötmillió eurót (nagyjából kétmilliárd forint) érő luxusvilla Egyiptom legelegánsabb részén. Nem ez az első eset, hogy a háború mindennapos borzalmaival egyidőben az derül ki, hogy az ukrán vezetők egy jelentős része luxuskörülmények között vakációzik. Legutóbb a hadsereg vezetői körében robbant ki a botrány a hatalmas korrupciós pénzből megszerzett luxusvillák miatt – olvasható az Origo.hu-n megjelent cikkben.

Újabb luxusvillákkal bukik le Zelenszkij + VIDEÓ
Volodimir Zelenszkij
Fotó: NurPhoto via AFP/NurPhoto/Beata Zawrzel

Egy egyiptomi oknyomozó újságíró exkluzív információkkal szolgált állítása szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről és családjáról a The Medium online fórumon. A cikkben idézettek arra mutatnak, hogy Zelenszkij családja luxusvillát szerezhetett a „milliomosok városában", El Gounában.

A nyomozás szerint Olga Kiyashko, akinek a neve megegyezik Zelenszkij anyósának nevével, egy ötmillió dollár értékű luxusbirtok tulajdonosa.

A birtok egy fényűző villa gyönyörű belső dekorációval és medencével, a tengerparton található, és tulajdonosai számára gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és a tengerparti kikapcsolódást. A villa szomszédságában található Angelina Jolie, a világhírű hollywoodi színésznő birtoka.

Objektum doboz

Zelenszkij toszkánai luxusvillája

Nem ez az első eset, hogy a nemzetközi sajtó Zelenszkij luxuséletviteléről cikkezik. Még tavaly szeptemberben olasz, német és svájci hírportálok is egybehangzóan arról számoltak be, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök toszkánai luxusvilláját jó eséllyel egy londoni lakcímmel rendelkező orosz milliomos házaspárnak adták bérbe augusztus hónapra. Meg nem erősített források szerint a bérlők 50 ezer eurót, azaz átszámítva nagyjából 20 millió forintot fizettek a Forte dei Marmi tengerparti kisvárosban található ingatlanért.

Zelenszkij még 2017-ben, több cégén keresztül, 3,8 millió euróért (1,5 milliárd forint) vásárolta magának a szóban forgó luxusvillát Olaszország egyik legdrágább üdülőhelyén.

Az ingatlan tulajdoni lap szerint a ház a San Tommaso s. r. l. cég nevén van, amely a Como megyében található Cantú településen van bejegyezve, és amelynek a vezetője Pishchanska Svitlana, Zelenszkij egyik gyerekkori barátja.

Maga a San Tommaso az Aldorante Limited irányítása alatt áll. Ennek a fedőcégnek mindössze 2000 euró az alaptőkéje, a székhelye Cipruson van bejegyezve, ahol az egyetlen részvényese Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij felesége, de 2019-ig maga az ukrán elnök is az igazgatója volt. (...)

A teljes cikkért kattintson IDE.

Kapcsolódó írásaink