Külföld

Elon Musk harcot hirdetett a Soros-birodalom ellen

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója szerint Soros György „cenzúraprogramot" hajt végre

Elon Musk ígéretet tett arra az X közösségi oldalon (korábban Twitter), hogy jogi lépeseket tesz a Soros György által finanszírozott civil szervezetek ellen, amiért azok szerinte folyamatosan a szólásszabadság elnyomására tesznek kísérleteket - írja a the Epoch Times hírportál nyomán a Ripost.

Elon Musk harcot hirdetett a Soros-birodalom ellen
Elon Musk és Soros György
Fotó: AFP/Mandel Ngan, Fabrice Coffrini

A kilátásba helyezett pereskedéseket a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója úgy kommentálta: "alig várom hogy elkezdődjenek".

A politikai ás társadalmi kérdésekben egyre gyakrabban állás foglaló Musk egy amerikai újságíró bejegyzésére reagált úgy, hogy pert indít a Soros-szervezetek ellen. A szóban forgó cikk szerint a Soros által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok olyan civil szervezeteket támogatnak Skóciában és Írországban, melyek átfogó „cenzúraprogramot” hajtanak végre, hogy az ellenőrzésük alá vonják a közbeszédet.

A cikk szerzője szerint ez abban nyilvánul meg, hogy a Soros-szervezetek tudatosan azt hazudják, hogy a gyűlölet bűncselekmények száma folyamatosan növekszik, holott a statisztikák ezt egyáltalán nem támasztják alá. Ez a hazugság pedig ürügyet ad a hatóságoknak arra, hogy a szólásszabadságot korlátozó törvényeket vezessenek be. Erre válaszolva azt írta Elon Musk:

"Pontosan. Az X jogi lépéseket fog tenni ennek megakadályozása érdekében. Alig várom, hogy elkezdődjön a felfedezés!"

Objektum doboz

Érdekességképp mindenképp érdemes elmondani, hogy Musk nem most először kritizálta élesen a magyar származású amerikai tőzsdespekulánst. A Tesla és a SpaceX tulajdonosa még májusban a Marvel Comics univerzum egyik főgonoszához, a mutáns Magnetóhoz hasonlította Sorost, aki Musk szerint "a civilizáció szerkezetét akarja elpusztítani és gyűlöli az emberiséget".

Magneto egy mutáns karakter a Marvel berkein belül futó X-Men szériában. A fém manipulálására képes karakter a képregényben kezdetben a főgonosz szerepét töltötte be, aki szerint az emberek és mutánsok nem élhetnek együtt, majd később az X-Mennel szövetséges antihős lett.

Viszont Musk hasonlatának van egy másik olvasata is, hiszen Magneto a képregényben Holokauszt-túlélőként jelenik meg. Ez pedig párhuzamba állítható Soros Györggyel,

Mint ismert, májusban egy olyan ellenőrizhetetlen forrásokból származó hírek jelentek meg a közösségi oldalakon, melyek szerint Soros György szívinfarktusban meghalt. A 92 éves spekuláns a Twitter-oldalán cáfolta ezeket az információkat. Mint írta, „teljesen hamisak a pletykák, miszerint szívrohamom volt. Élek és egészséges vagyok”.

Feltehetően erre a kamuhírre reagálva posztolt Soros Györgyről Musk, akinek később egy kommentelő jelezte: „fun fact: Magneto holokauszt-túlélőként szerzett tapasztalatai formálták szemléletét, személyiségét és empátiáját. Sorost, aki szintén holokauszt-túlélő, folyamatosan támadják a jó szándékai miatt, amelyeket egyes amerikaiak rossznak tartanak pusztán azért, mert nem értenek egyet ezzel a politikai hovatartozással.”

Egy újabb hozzászólás fordulóban erre Musk a következőkkel reagált: "Feltételezed, hogy ezek jó szándékúak. Nem azok. A civilizáció szövetét akarja szétzúzni. Soros gyűlöli az emberiséget."

Elon Musk erős kritikát fogalmazott meg Twitter-oldalán
Elon Musk erős kritikát fogalmazott meg Twitter-oldalán
Fotó: Elon Musk/Twitter

A Soros György és Elon Musk közötti csörte egyébként azzal kezdődött, miután az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság egy jelentéséből kiderült, hogy a Soros Fund Management, azaz a Soros család részvényportfóliója 132 ezer Tesla-részvény adott el. Szakértők szerint ez a döntés valószínűleg annak tudható be, hogy az alapkezelő kihasználta, hogy a Tesla részvényeinek értéke 68 százalékot ugrott az első negyedévben, ezért eladta a csomagját. Sokan úgy vélik, hogy a részvénypakett eladása, melynek értéke nagyjából 25-30 milliód dollár lehetett, nagyfokú bizalmatlanságra utal az elektromos autókat gyártó céggel szemben.

Kapcsolódó írásaink