Külföld

„Tegyenek fel szemüveget, akik szerint az ukránok ellentámadása még mindig áll”

A kijevi politikus szerint a területi integritás legjobb garanciája az összes megszállt terület visszavétele

Az ukrán ellentámadás halad előre, ennek bizonyítéka az orosz megszállók napi pusztításának a mértéke – jelentette ki kedden Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára az Il Sussidiario című olasz kiadványnak adott interjújában, számolt be róla az rbc.ua hírportál, amiről a karpatalja.info is írt.

„Tegyenek fel szemüveget, akik szerint az ukránok ellentámadása még mindig áll”
Danyilov
Fotó: Sergii Kharchenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A jelentés szerint Danilov elmondta, hogy szerinte az a vélemény, miszerint az ukrán ellentámadás elakadt, felületes nézet. „Nehéz stabilitásnak nevezni az oroszok egy vagy több századának és hátországának a napi megsemmisítését, a kommunikációs csomópontok, lőszerraktárak és parancsnoki állások felszámolását” – tette hozzá.

Az RNBO titkára azt is megjegyezte, hogy Oroszország szétesésének mély folyamata már elkezdődött, és Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna teljes körű megszállásával csak felgyorsította azt. Úgy vélte, a háború után Ukrajna helyre tudja állítani területi integritását. „A területi integritás legjobb garanciája az összes megszállt terület, köztük Donyeck és Luhanszk teljes és feltétel nélküli visszavétele lesz az ukrán hatóságok ellenőrzése alá” – magyarázta az olaszoknak Olekszij Danilov.

Kapcsolódó írásaink