Külföld

Medvegyev a NATO-tag finnekről osztott meg egy mémet

Finnországot nem aggasztják Oroszország azon tervei, hogy növelni kívánja a határon állomásozó csapatok számát

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese Telegram-csatornáján közzétett egy mémet két finn lakosról, akik arról beszélgetnek, hogy miért döntött országuk a NATO-csatlakozás mellett – írta az Oroszhirek.hu.

Medvegyev a NATO-tag finnekről osztott meg egy mémet
Dmitrij Medvegyev
Fotó: AFP/Belga Mag/Benoit Doppagn/Daina Le Lardic

„Pekka, miért csatlakozott hazánk a NATO-hoz?”

– „Mert az oroszok fenyegetnek minket”

– „És miért fenyegetnek minket?”

– „Azért Matti, mert csatlakoztunk a NATO-hoz” – írta Medvegyev a telegram-csatornáján, és két kiabáló ember képét mellékelte a bejegyzéshez.

Objektum doboz

Korábban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azt mondta, hogy a leningrádi és a moszkvai katonai körzetek létrehozásával Oroszország megerősíti az orosz fegyveres erők csapatcsoportjait a nyugati határain. Hangsúlyozta azt is, hogy komoly destabilizáló tényező Finnország és végül Svédország NATO-csatlakozása. Sojgu megjegyezte, hogy miután Helsinki csatlakozott a szövetséghez, Oroszország szárazföldi határa a blokk országaival csaknem megduplázódott.

Elina Valtonen finn külügyminiszter viszont a Financial Timesnak adott interjújában, Sojgu kijelentését kommentálva azt mondta, hogy Finnországot nem aggasztják Oroszország azon tervei, hogy növelni kívánja a határon állomásozó csapatok számát, megjegyezve, hogy ez a lépés Moszkva részéről –teljesen várható” volt Helsinki számára.

Kapcsolódó írásaink