Külföld

Kate Winslet kabátja milliókat ér

A Kate Winslet által a Titanicban viselt kabátot szeptember 13-ig online árverésre bocsátja egy aukciósház

Kate Winslet kabátja a Titanicból új gazdát keres egy online aukción. Mélyen zsebébe kell nyúlnia annak, aki meg akarja kaparintani – írta meg a colore.hu

Kate Winslet kabátja milliókat ér
Kate Winslet színésznő
Fotó: Stefano RELLANDINI / AFP

Hat számjegyű árról van szó, több mint 100 ezer dollárért fog elkelni – mondta Ken Goldin, az aukciósház alapítója és vezérigazgatója a The New York Postnak.

A Titanic óriási sikert volt 1997-ben a mozikban, sőt a mai napig meghatározó film, rengetegen imádják. Kate Winslet mellett a másik főszereplője Leonardo DiCaprio volt, akik azóta is jó barátságot ápolnak.

A színésznő a Titanic süllyedésének jeleneteiben viselte a padlóig érő kabátot – például amikor Rose karaktere keresi a Leonardo DiCaprio által alakított Jacket, aki egy oszlophoz volt bilincselve a fedélzeten.

Meglátszik rajta a forgatás

A kabáton még mindig láthatók a forgatásról származó vízfoltok, bár ettől még hordható állapotban van. A rózsaszín gyapjúból készült, fekete hímzéssel díszített kabátot Deborah Lynn Scott tervezte, aki a James Cameron-filmben végzett munkájáért a legjobb jelmeztervezőnek járó Oscar-díjat vehette át.

1998-ban a filmet gyártó stúdió, a 20th Century Fox eladta a film kellékeit, köztük a kabátot is, amelyet a J. Peterman Company ruházati kiskereskedő cég készített el Scott tervei alapján. A kabátot a ruhakészítő és a 20th Century Fox hitelesítő levéllel látta el, amely megerősíti, hogy tényleg viselték a filmben.

Aki megvásárolta aztán éveken át megtartotta. Majd a 2000-es évek elején eladta, és a tulajdonos, aki évekkel ezelőtt vette meg, kapcsolatba lépett velünk – mesélte Goldin a kabát eddigi útjáról.

Ezután felbérelték a Resolution Photomatching nevű céget, amely a viselt tárgyakat a viselőjükről készült fotókkal egyezteti, hogy ellenőrizze, hogy pontosan ugyanarról a ruháról van-e szó.

A díszes ruhadarab az aukciósház történetének egyik legelitebb árverésének része, amely 100 000 dollár (35 millió forint) vagy annál nagyobb értékű gyűjteményekből áll. A vevő széles körből kerülhet ki, lehet filmes emléktárgy- és popkultúragyűjtő vagy esetleg egy olyan személy, aki talán soha nem gyűjtött, de nagy rajongója a Titanicnak.

Kapcsolódó írásaink