Külföld

Ukrán városi tanács: Orosz rakéta talált el egy iskolát

A támadásban az eddigi információk alapján két ember vesztette életét és húszan megsérültek

Orosz rakétatalálat érte az északkelet-ukrajnai Szumi megyeszékhelyen egy szakiskola épületét, aminek következtében az eddigi információk alapján két ember vesztette életét és húszan sérültek meg – közölte a városi tanács vasárnap a Facebookon.

Ukrán városi tanács: Orosz rakéta talált el egy iskolát
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Olekszij Filippov

A városvezetés közleményében hozzátette, hogy a sérültek közül hárman szorulnak kórházi ápolásra. Az oktatási intézmény egyik épülete megsemmisült a szombat esti támadásban, még tart a romok eltakarítása.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál helyi kormányzók beszámolóiból készített vasárnapi összefoglalójában azt írta, hogy az elmúlt napban kilenc ukrajnai megyét ért orosz támadás az ország északi, keleti és déli részében.

Az ukrán déli műveleti parancsnokság közölte, hogy ebben a hónapban már harmadjára intéztek légitámadást az orosz erők a romániai határhoz közel eső, fekete-tengeri Kígyó-sziget ellen: az oroszok vasárnapra virradóan két azonosítatlan bombát dobtak le a sziget közelében.

Az ukrán légierő arról számolt be, hogy megsemmisítették mind a négy Sahid típusú drónt, amellyel az éjjel az orosz erők támadást intéztek a déli Herszon és a keleti országrészen lévő Dnyipropetrovszk megye ellen.

Az ukrán vezérkar vasárnap reggeli helyzetjelentésében arról tájékoztatott, hogy az orosz hadsereg Ukrajnában elszenvedett embervesztesége mintegy 480-nal megközelítőleg 245 700-ra nőtt. Az ukrán erők az elmúlt napban megsemmisítettek egyebek mellett 14 harckocsit, kilenc tüzérségi és egy légvédelmi rendszert.

Kapcsolódó írásaink