Külföld

Ukrán rakéta csapódott egy orosz városba

Moszkva terrortámadásnak nevezte a történteket

Az ukrán csapatok egy Sz–200-as komplexum csapásmérő változattá átalakított rakétáját lőtték ki Taganrog felé – közölte az orosz védelmi minisztérium, írja az oroszhirek.hu.

Ukrán rakéta csapódott egy orosz városba
Rakétaüteg a fronton (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Genya Savilov

„Az orosz légvédelmi eszközök észlelték az ukrán rakétát és a levegőben elfogták” – hangsúlyozta a minisztérium.

Pontosították, hogy az ukrán rakéta roncsai a város területére hullottak. A védelmi minisztérium terrortámadásnak nevezte a történteket.

Korábban a mai napon Vaszilij Golubev, a Rosztovi terület kormányzója közölte, hogy a Taganrogban lévő Csehov-kert kávézó közelében feltehetően rakéta csapódott. Később pontosította, hogy az epicentrum a művészeti múzeum területére került. A régió vezetője szerint a robbanásban senki sem halt meg, autók és egy lakóház megrongálódott, a szomszédos épületek ablakai is betörtek. A helyszínen hatvan mentő dolgozik.

Az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a támadásban 14 ember sérült meg, közülük heten kórházba kerültek.

Később a kormányzó közölte, hogy a légvédelmi eszközök lelőttek egy másik rakétát az azovi térségben. Elmondása szerint a következmények pontosítása folyamatban van.

Kapcsolódó írásaink