Külföld

Lezárult a nyomozás a Fehér Házban talált kokain ügyében

A szolgálat emberei több száz fős listát készítettek azokról, akik bemehettek a kérdéses időszakban a területre

A Fehér Ház könyvtárából került elő a kokain, rögtön nyomozás indult az ügyben – írta meg az Rtl.hu.

Lezárta a nyomozást a titkosszolgálat a Fehér Ház könyvtárában talált kokain ügyében. A szolgálatnak nem sikerült egyetlen gyanúsítottat sem azonosítania, és a „fizikai bizonyítékok hiánya” miatt döntöttek az eljárás befejezése mellett, írja a CBS alapján az Rtl.hu.

Az Egyesült Államok elnökének biztonságáért felelős Secret Service egyik embere találta meg a könyvtárban a gyanús szert. A tűzoltók aznap esti rádióforgalmazásában arról beszélt az egyik katasztrófavédelmi szakember, hogy pozitív lett kokainra a minta. „Zacskózzuk be és vigyük el” – hangzott az utasítás a rádióban, miután kiderült, mi a por valójában.

A szolgálat emberei több száz fős listát készítettek azokról, akik bemehettek a kérdéses időszakban a területre, ahol felfedezték a kokaint. Azonban a zacskón nem találtak ujjlenyomatokat, és a fellelt DNS-minta sem bizonyult elégnek ahhoz, hogy elvégezzék az azonosítást.

Emellett a biztonsági felvételeket átnézve se tűnt fel számukra semmi gyanús. A kérdéses területre turisták is beléphettek, magát a drogot egy olyan területen találták meg, ahol a látogatóknak le kellett adniuk telefonjaikat és egyéb személyes tárgyaikat, mielőtt beléphettek volna az elnöki lakosztály egyes részeibe. Az incidens idején Joe Biden nem tartózkodott a Fehér Házban – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink