Külföld

Lelőtték az orosz tengeralattjáró-parancsnokot, aki közzétette reggeli edzése útvonalát

Sztaniszlav Rzsickij megosztotta az interneten, merre szokott futni. Hiba volt – írta meg a Világgazdaság.

Lelőtték az orosz tengeralattjáró-parancsnokot, aki közzétette reggeli edzése útvonalát
Képünk illisztráció
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

Reggeli futása közben lőtték le hétfőn Sztaniszlav Rzsickijt, aki a Fekete-tengeren volt egy tengeralattjáró parancsnoka, és aki egy ukrán halállistán is szerepelt. Az orosz nyomozó hatóságok közlése szerint a gyilkosság Krasznodar városában történt.

A katonatiszt címét és más személyes adatait korábban közzétették a Béketeremtő ukrán weboldalon is, amely Ukrajna ellenségeit gyűjti.

Kedden Rzsickij fotóján a vörös likvidálva felirat szerepelt

Az ukrán belügyminisztérium tanácsadója, Anton Gerascsenko a Twitter-oldalán csak arról írt, hogy az oroszok szerint az ukránok állhatnak a merénylet mögött, ám arról nem, hogy jogosak-e a vádak – írja a Reuters.

Egy orosz Telegram-csatorna szerint a támadó egy alkalmazás segítségével követhette az orosz katonát, aki megosztotta reggeli edzése útvonalát és eredményeit egyaránt. Rzsickij volt a mozgósítás helyettes vezetője Krasznodarban, és korábban ő volt a városról elnevezett tengeralattjáró parancsnoka is. Négy lövés találta el, és a helyszínen meghalt a hatóságok szerint.

Az ukrán halállistáról már legalább két másik nevet kihúztak korábban, miután tavaly augusztusban pokolgép ölte meg Darja Duginát, míg áprilisban szintén bombamerénylet végzett Vladlen Tatarszkijjal.

Kapcsolódó írásaink