Külföld

Oroszország újraindította a menetrend szerinti járatokat Kubába

Az orosz légitársaságok tavaly februárban függesztették fel a repülést

Oroszország több mint egyéves szünet után újraindította a menetrend szerinti járatokat Kubába – jelentette be szombaton az orosz Aeroflot csoport. A járatokat az Aeroflot leányvállalata, a Rossiya Airlines üzemelteti – írta meg az oroszhirek.hu

Oroszország újraindította a menetrend szerinti járatokat Kubába
Képünk illusztráció
Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az első, a kubai Varadero üdülőhelyre tartó menetrend szerinti repülőgép szombaton kora reggel indult a moszkvai Seremetyevói nemzetközi repülőtérről.

Szergej Sztarikov, a Rossiya Airlines hivatalos képviselője szerint a jegyek iránti kereslet óriási, minden egyes járat csaknem 100 százalékban foglalt.

A járatok a tervek szerint hetente kétszer, csütörtökönként és szombatonként szállnak fel, és szeptemberig még egy újabb járattal bővülnek.

A kubai charterjáratokat jelenleg az orosz Nordwind fapados légitársaság üzemelteti, amely Varaderóba és Cayo Coco szigetére repül.

Az orosz légitársaságok tavaly februárban felfüggesztették a menetrend szerinti járataikat Kubába, mivel több uniós állam korlátozásokat vezetett be légterük használatára röviddel Moszkva ukrajnai katonai műveletének kezdete után.

Idén májusban Dmitrij Csernyicsenko, Oroszország turizmusért felelős miniszterelnök-helyettese bejelentette, hogy júliusra újraindulnak a rendszeres járatok Kubába a barátságtalan országok légterét megkerülve. Hozzátette, hogy az országba irányuló közvetlen charterjáratok számát is növelni fogják, hogy az állampolgároknak egész évben lehetőségük legyen tengerparti nyaralásra egy baráti országban.

Kapcsolódó írásaink