Külföld

Az egyiptomi hadsereg megerősítette az izraeli határon kitört lövöldözést

Az egyiptomi biztonsági erők egy tagja drogcsempészek üldözése közben egy ponton átlépte a határt, és ennek nyomán az izraeli biztonsági erőkkel tűzharcra került sor

Az egyiptomi hadsereg szombati közleményében megerősítette, hogy három izraeli katona és az egyiptomi biztonsági erők egy tagja életét vesztette az izraeli-egyiptomi határ térségében, izraeli területen aznap kitört lövöldözésben.

Az egyiptomi hadsereg megerősítette az izraeli határon kitört lövöldözést
Izraeli katonák egy katonai támaszponthoz vezető kaput biztosítanak, miután ismeretlen tettesek lelőttek két izraeli katonát az egyiptomi határnál 2023. június 3-án. Előzőleg, hajnalban izraeli katonák meghiúsították egyiptomi csempészek akcióját
Fotó: Menahem KAHANA / AFP

„Az egyiptomi biztonsági erők egy tagja drogcsempészek üldözése közben egy ponton átlépte a határt, és ennek nyomán az izraeli biztonsági erőkkel tűzharcra került sor, melyben izraeli részről három katona, valamint az egyiptomi biztonsági őr életét vesztette, és két izraeli katona megsebesült” – közölte Garib Abdel-Háfez, a hadsereg szóvivője.

Mindkét fél vizsgálatot indított a súlyos incidens ügyében. Az egyiptomi és izraeli tisztségviselők kapcsolatban állnak egymással a vizsgálat folyamán – közölte a szóvivő.