Külföld

Elon Musk Kínában: Az Egyesült Államok és Kína mint a sziámi ikrek, elválaszthatatlanok egymástól

Az üzletember hajlandó kiterjeszteni üzleti tevékenységét az országban

A Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója három év után először látogatott a sokáig a koronavírus-lezárások miatt külföldieket nem szívesen fogadó országba – írta meg a Hirado.hu.

Elon Musk Kínában: Az Egyesült Államok és Kína mint a sziámi ikrek, elválaszthatatlanok egymástól
Elon Musk
Fotó: AFP/Jim Watson

Elon Musk több mint három év után ismét Pekingbe érkezett, és meglátogatja a Tesla sanghaji üzemét – írja a Reuters.

A Csin Kang kínai külügyminiszterrel való találkozója után Musk kijelentette, hajlandó kiterjeszteni üzleti tevékenységét az országban. Az üzletember azt is elmondta, hogy ellenzi az amerikai és a kínai gazdaság szétválasztását.

„Az Egyesült Államok és Kína érdekei összefonódnak, mint sziámi ikrek, elválaszthatatlanok egymástól” – fogalmazott a Tesla-vezér.

A Reuters kiemeli, hogy Musk (aki egyben a Twitter tulajdonosa is) eleddig nem jelentkezett be közösségi oldalán Kínából, ahol a platform jelenleg be is van tiltva, de egyes felhasználók számára egy virtuális magánhálózaton keresztül elérhető.

A kínai fél a hivatalos közlemény szerint közölte Muskkal, hogy Kína elkötelezett a befektetők, köztük a Tesla üzleti környezetének javítása mellett.

Kína a Tesla második legnagyobb piaca az Egyesült Államok után, de az autógyártó cég legnagyobb üzeme továbbra is a sanghaji, amely a németországi gyár megnyitása előtt az európai piacra is szállított járműveket – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink