Külföld

Drámai videó a koszovói zavargásokról

Hétfő este Zvecan településen zavargások törtek ki, a szerbek a helyi önkormányzat épülete előtt gyűltek össze, követelve a koszovói rendőrség kivonását, valamint a koszovói albán polgármester visszahívását

Hétfő este Zvecan településen zavargások törtek ki, a szerbek a helyi önkormányzat épülete előtt gyűltek össze, követelve a koszovói rendőrség kivonását, valamint a koszovói albán polgármester visszahívását.

Drámai videó a koszovói zavargásokról
A KFOR 25 katonája is megsérült az észak-koszovói zavargások során
Fotó: NorthFoto

A koszovói rendőrség és a NATO-erők megakadályozták, hogy a szerb tüntetők megközelítsék az önkormányzat épületét. A biztonsági erők tüzet nyitottak a tüntetőkre, gumibotokat használtak, könnygázt fújtak, és mintegy 30 kábító gránátot dobtak a tömegbe.

Közben a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő kijelölt katonákat is bevetették, több magyar katona is megsérülz.

A zavargásokról közzétett videóban hallható, ahogyan a magyar katonák kiabálnak, hogy megsérültek.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom