Külföld

Zelenszkij: A hajnali volt az eddigi legnagyobb dróntámadás, ami Ukrajnát érte

Vasárnap hajnalban Ukrajna nagy részén légiriadót rendeltek el

Volodimir Zelenszkij az egyik legnagyobbnak nevezte az Ukrajnát vasárnap hajnalban ért dróntámadást – írja az oroszhírek.hu.

Zelenszkij: A hajnali volt az eddigi legnagyobb dróntámadás, ami Ukrajnát érte
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Danylo Antiniok

Korábban Szerhij Popko, az ukrán főváros katonai irányításának vezetője azt mondta, hogy Kijevet vasárnap hajnalban a különleges hadművelet kezdete óta a legsúlyosabb dróntámadás érte.

„Ma államunk az egyik legnagyobb orosz támadáson ment keresztül a shahed-ek által – 54 drón egyszerre…” – mondta Zelenszkij esti videoüzenetében. hozzátette, hogy találatokat jegyeztek fel a zsitomir régióban.

Vasárnap hajnalban Ukrajna nagy részén légiriadót rendeltek el. Az ukrán média erős robbanások sorozatáról számolt be Kijevben. Az ukrajnai Zsitomír, Szumi és Cserkaszij régiókban is robbanásokról számoltak bet. Később a kijevi közigazgatás a közösségi médiában arról is beszámolt, hogy tűz ütött ki egy Holoszijivszkij körzetben lévő vállalkozás területén.

Az orosz fegyveres erők 2022. október 10-én kezdték meg az ukrán infrastruktúra elleni csapásokat, két nappal a Krími híd elleni terrortámadás után, amely mögött az orosz hatóságok szerint az ukrán különleges szolgálatok álltak. A csapások energetikai, védelmi, katonai és kommunikációs létesítményeket céloznak. Azóta minden nap légicsapásokat indítanak ukrajnai régiókba.

Kapcsolódó írásaink