Külföld

Volodimir Zelenszkij: Orosz találat ért egy rendelőintézetet

Az orosz erők rakétacsapást mértek pénteken a kelet-ukrajnai Dnyipro városára, ahol eltaláltak egy orvosi rendelőintézetet, az eddigi információk szerint egy civil életét vesztette, és legalább 15 megsebesült – közölte az MTI szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hivatalos közösségi oldalain.

Volodimir Zelenszkij: Orosz találat ért egy rendelőintézetet
Volodimir Zelenszkij
Fotó: AFP/Ukrainian Presidential Press Service/Handout

Az ukrán államfő rámutatott arra, hogy a polgári létesítmények elleni szándékos támadás ellentétes az 1949. évi genfi egyezménnyel. Szavai szerint az „orosz terroristák” „ismét kimutatták embertelenségüket”. Hozzátette, hogy a rakétatámadás következményeinek felszámolása és az áldozatok mentése a helyszínen folytatódik. Az államfő közzétett egy videófelvételt is, amelyen egy lerombolt épület látható, fölötte sűrű füsttel.

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegram közösségi oldalon arról tájékoztatott, hogy az orosz támadás károkat okozott az orvosi rendelőintézeten kívül egy magángazdaságban, két vállalkozás létesítményeiben és egy benzinkútban, utóbbinál egy helyi lakos megsebesült. Közlése szerint az ukrán légvédelmi erők öt orosz robotrepülőgépet és hat iráni gyártmányú, Sahíd típusú önmegsemmisítő drónt semlegesítettek a régió légterében.

Kapcsolódó írásaink