Külföld

Orbán Viktor: Szörnyen rossz a kapcsolatunk Svédországgal + VIDEÓ

Egyelőre nincs időpont, hogy a magyar parlament mikor szavaz a svéd felvételi kérelemről

Javítani kell a Magyarország és Svédország közötti kapcsolatokat, mielőtt az északi állam NATO-tagsági kérelmét jóváhagyja Magyarország – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Katari Gazdasági Fórumon.

Orbán Viktor: Szörnyen rossz a kapcsolatunk Svédországgal + VIDEÓ
Svédország jelentkezését Törökország és Magyarország akadályozta, továbbá sérelmekre hivatkozott Orbán Viktor a demokráciával és jogállamisággal kapcsolatos svéd bírálatok miatt
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A magyar kormányfő John Micklethwaittel, a Bloomberg főszerkesztőjével folytatott beszélgetésében rámutatott: Svédország és Magyarország között „szörnyen rossz” a politikai viszony, és először ezen kell javítani, mert nem szeretne konfliktusokat importálni a NATO-ba.

A The Jerusalem Post a Reuters nyomán beszámolt arról, hogy Svédország és szomszédja, Finnország tavaly kérte a katonai szövetséghez való csatlakozást, miután Oroszország megszállta Ukrajnát.

Svédország jelentkezését azonban Törökország és Magyarország akadályozta, továbbá sérelmekre hivatkozott Orbán Viktor a demokráciával és jogállamisággal kapcsolatos svéd bírálatok miatt.

Egyelőre nincs időpont, hogy a magyar parlament mikor szavaz a svéd felvételi kérelemről, amelyet mind a 30 tagállamnak ratifikálnia kell.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink