Külföld

Kim Dzsongun testvére figyelmeztette Dél-Koreát, Joe Biden kihúzta a gyufát

Kim Jodzsong szerint komoly veszélyt rejt magában az amerikai–koreai paktum

Az elmúlt időszakban Észak-Korea egy sor rakétatesztet hajtott végre, miközben az USA Dél-Koreával közösen elrettentés céljából is hadgyakorlatokat tartott. Ez csak még inkább felbőszítette Észak-Koreát, az országot veszélyesebbnek tartják, mint valaha – írta meg a liner.hu.

Kim Dzsongun testvére figyelmeztette Dél-Koreát, Joe Biden kihúzta a gyufát
Kim Dzsong Un, és Kim Jodzsong
Fotó: AFP / Korea Summit Press Pool

Rengeteg forrást fordít rakétafejlesztésekre Észak-Korea, és már víz alatti nukleáris drónnal is rendelkezik. Egyes szakértők azonban kételkednek abban, amiket Észak-Korea állít, de a többség komoly fenyegetést lát bennük.

Legutóbb Kim Dzsongun húga, Kim Jodzsong arra figyelmeztetett, hogy az országa több katonai erődemonstrációt fog tartani, válaszul Dél-Korea és az Egyesült Államok közötti új megállapodásra, ami a nukleáris elrettentés fokozásáról szól.

Észak-Korea válaszolni fog

Ezen a héten született meg a paktum Washington és Szöul között a dél-koreai nukleáris biztonság megerősítéséről, ami Észak-Korea szerint csak ront a helyzeten. Ahogyan Kim Jodzsong fogalmazott, mindez szélsőséges ellenségeskedést mutat Észak-Koreával szemben.

Az elzárt katonai rezsim biztos abban, hogy tovább kell tökéletesítenie a nukleáris elrettentő erejét, amiről szintén Kim Jodzsong beszélt az állami médián keresztül, amiről a KCNA számolt be szombaton.

Kiemelte, minél több nukleáris hadgyakorlatot tartanak az ellenségek, és minél több nukleáris eszközt telepítenek a Koreai-félsziget közelébe, annál erősebb lesz az önvédelemhez való joguk gyakorlása, és az egyenes arányban lesz velük.

Joe Biden szavai felbőszítették Észak-Koreát

Kim Jodzsong szerint az amerikai–koreai megállapodás csak azt fogja eredményezni, hogy Északkelet-Ázsia és a világ békéje, annak biztonsága komoly veszélynek lesz kitéve. Az észak-koreai vezér húga Joe Biden amerikai elnökről is negatívan beszélt azon figyelmeztetése miatt, miszerint az észak-koreai nukleáris agresszió a Kim-rezsim végét fogja jelenteni.

Szerinte az USA elnöke túlságosan is elszámítja magát ezzel a kijelentéssel, és felelőtlenül bátornak nevezte. Hozzátette, Észak-Korea nem fogja Biden szavait szimplán egy idősödő ember értelmetlen megjegyzésének venni – írja az Al Jazeera.

Kapcsolódó írásaink