Külföld

Európának fel kell szabadítania magát az USA érdekei alól

Jobboldali EU-s szövetséget jósol a képviselő

Interjút adott a Híradó.hu-nak Harald Vilimsky osztrák európai parlamenti képviselő. A politikus az Osztrák Szabadságpárt tagja, az Európai Parlamentben a jobboldali Identitás és Demokrácia (ID) frakcióban politizál.

Európának fel kell szabadítania magát az USA érdekei alól
Harald Vilimsky: Az olyan helyek, mint Bahmut második Verdunná fajulnak, és megmutatják ennek a háborúnak a hiábavalóságát
Fotó: Alex Halada / AFP

Európának saját szuverén védelmi politikát kell kialakítania, amely figyelembe veszi az olyan semleges tagállamokat is, mint Ausztria – hangoztatta a Híradó.hu-nak adott interjújában Harald Vilimsky osztrák európai parlamenti képviselő.

A politikus – aki az Osztrák Szabadságpárt tagja, az Európai Parlamentben a jobboldali Identitás és Demokrácia (ID) frakcióban politizál – egyebek mellett azt mondta, az európai liberális baloldal hisz erkölcsi felsőbbrendűségében, és így más államok egyfajta megtérésében is ehhez a baloldali-liberális világnézethez.

Ezt minden politikai és társadalmi helyzetben látjuk, akár Európán belül, akár azon kívül, s a magyarok tudnának mondani erről egy-két dolgot, mivel ennek az álerkölcsi fölénynek állandó áldozatai – fogalmazott.

A brüsszeli EU-centralisták és baráti kormányaik össztűz alá vesznek minden olyan értelmes hangot, mint például Orbán miniszterelnöké, aki fegyverszünetet és békét követel – húzta alá Harald Vilimsky. Hozzátette, véleménye szerint a magyarok központi szerepet játszanak egy nagy jobboldali szövetség létrejöttében, amelynek európai szinten mindenképpen súlya lenne. Orbán Viktor jelenleg a konzervatív és hazafias pártok feje Európában.

Kapcsolódó írásaink