Külföld

McGregor ezredes: Az ukrán korrupció elérte a tetőpontját

Többen felakasztanák Zelenszkijt

Az ukrán hadsereg fel akarja akasztani Volodimir Zelenszkijt az árulása miatt – mondta Douglas McGregor ezredes, volt Pentagon-tanácsadó a Judging Freedom YouTube-csatornán.

McGregor ezredes: Az ukrán korrupció elérte a tetőpontját
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tavaly kezdeményezte Ukrajna gyorsított eljárásrendben történő felvételét a NATO-ba (képünk illusztráció)
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Szerinte az ukrán hadseregben a korrupció problémája elérte a tetőpontját. Példaként említette az Ukrajnában „mindenféle helyekre került több száz milliónyi eltűnt készpénzt és katonai felszereléseket”.

„Ha valaki felmegy a Telegramra, és van ideje megnézni azokat a videókat, amelyeket az ukrán katonák posztolnak, mielőtt törölték volna őket, hallhatja, ahogyan mindannyian erről beszélgetnek. Igen, még az ukrán katonák is tudnak minderről. Mit gondolsz, miért halljuk tőlük, hogy »az első dolguk az, hogy visszamennek és felakasztják Zelenszkijt és a csapatát, mielőtt az oroszok kapnák el őket«. Ez már hónapok óta a tudomásunkra jutott. Nagyon jól tudják, hogy elárulták őket” – mondta a tiszt.

Korábban Seymour Hersh amerikai újságíró azt mondta, hogy a CIA átadott Zelenszkijnek egy 35 korrupt tisztviselőt és katonatisztet tartalmazó listát.

Februárban az ukrán kormány több magas rangú tisztviselőt elbocsátott a korrupciós vádak miatt egy nagyszabású személyzeti tisztogatás keretében.

Kapcsolódó írásaink