Külföld

A Biden-adminisztráció megosztó identitáspolitikai ügyeket propagál

Walter Russell Mead amerikai külpolitikai szakértő szerint a jelenlegi adminisztráció olyan megosztó identitáspolitikai ügyeket propagál, amelyek sem a nemzetközi, sem a hazai színtéren nem tudnak széles társadalmi támogatást teremteni.

A Biden-adminisztráció megosztó identitáspolitikai ügyeket propagál
Joe Biden amerikai elnök
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Anadolu Agency/Artur Widak

Walter Russell Mead amerikai külpolitikai szakértő a Wall Street Journal lapban fogalmazott úgy, hogy az USA vezetésének újra kellene gondolnia a jelenlegi, hibás stratégiáját, amely a világban végbemenő folyamatokat a demokráciák és az autokráciák közötti versenyeként értelmezi.

Úgy látja, hogy a jelenlegi adminisztráció olyan megosztó identitáspolitikai ügyeket propagál, amelyek sem a nemzetközi, sem a hazai színtéren nem tudnak széles társadalmi támogatást teremteni.

Hozzátette, hogy az amerikai külpolitikában mérsékelni kell az ideológiai elemeket, és olyan országokkal is együtt kell működni, amelyek a Freedom House értékelése szerint nem tökéletes demokráciák, ugyanis Amerika globális szövetségét inkább a közös érdekek és a józan ész, mint a közös értékek tartják össze.

A WSJ cikkéről Orbán Balázs posztolt közösségi oldalán:
 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom