Külföld

Ted Cruz: Az amerikai demokraták állnak az izraeli kormányellenes tüntetések mögött

Izrael nem külföldi nyomásra alapozva hozza meg döntéseit – mondta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, miután bejelentette, elhalasztják a tervezett igazságügyi reformok életbe léptetését.

Ted Cruz: Az amerikai demokraták állnak az izraeli kormányellenes tüntetések mögött
Ted Cruz
Fotó: AFP

Netanjahu Joe Biden nyilatkozatára reagált, amelyben az amerikai elnök kompromisszumos megoldásra szólította fel őt a reformtervezet okozta belpolitikai válság megoldása érdekében. Most egy amerikai republikánus szenátor fejtette ki véleményét Biden kijelentéseiről és nyomásgyakorlásáról.

Ted Cruz szenátor szerdán azért bírálta Joe Bident, mivel az amerikai elnök a hét elején kijelentette, nem hívja meg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a Fehér Házba. Cruz szerint az elnök beavatkozik Izrael belügyeibe – számolt be a Hirado.hu

Teljesen szégyenletes. Biden vidáman lát vendégül olyan Amerika-ellenes radikálisokat, mint Lula [baloldali brazil elnök], miközben elkerüli az olyan közeli amerikai szövetségeseket, mint Netanjahu” – írta Cruz a Twitteren.

A szenátus külügyi bizottságának tagja hozzátette:

„Egyértelmű, hogy Biden és tisztségviselői jól járnak az izraeli kormányellenes tüntetések általuk sikeresnek vélt finanszírozásával.”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink