Külföld

Felmosná a padlót Bidennel a floridai kormányzó

Ezt állítja Ron DeSantis korábbi tanácsadója, aki szerint kifizetődik a bátor, hajthatatlan konzervatív politika

Ron DeSantis korábbi tanácsadója káros ideológiának tartja a kritikai fajelméletet és a genderideológiát, a Disney vállalattal is azért vette fel a küzdelmet – sikerrel –, mert hirdette ezeket az eszméket.

Felmosná a padlót Bidennel a floridai kormányzó
Chris Rufo, Ron DeSantis korábbi tanácsadója
Fotó: YouTube-képernyőmentés

Ron DeSantis republikánus floridai kormányzó korábbi tanácsadója, Chris Rufo a Magyar Nemzetnek nyilatkozva leszögezte, hogy a kritikai fajelmélet mint tantételt tévesnek, áltudományos téveszmének tart mely mint politikai ideológia nagyon veszélyes, „mert elnyomókra és elnyomottakra osztja az amerikaiakat, mégpedig a bőrszín szerinti besorolásuk alapján” mely az 190-as évek óta egyre inkább csak mélyíti Amerika megosztottságát.

A genderideológiáról elmondta, hogy a teljes szexuális felszabadulás érdekében le akarják bontani a nemek közötti különbségeket. Az őrület pedig hormonkezelésekhez és a nemátalakító műtétekhez jutott el.

A Walt Disney-vel szemben – amelyet „a kritikai fajelméletnek és a gendernek is az elkötelezett híveinek” nevezett – szintén felvette a harcot, melynek következményeként az óriásvállalat támogatottsága harminc százalékpontot zuhant.

Chris Rufo szerint DeSantis minden más republikánus kormányzónál határozottabban lépett fel, vállalta a kockázatot Floridában mely azt eredményezte, hogy tavaly csaknem húsz százalékpontos fölénnyel választották újra. Hozzátette, hogy a szavazóknál is jó visszhangra talál a bátor, hajthatatlan konzervatív politika.

Közölte, hogy támogatja DeSantis indulását a jövő évi választáson, szerinte „felmosná a padlót Bidennel”.

Kapcsolódó írásaink