Külföld

Asia Times: Az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

Az Asia Times szerint a vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét kockáztatja – írta meg az oroszhirek.hu.

Asia Times: Az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot
Ukrán katonák egy M777-es ágyúval tüzelnek orosz állásokra a kelet-ukrajnai Bakhmut közelében
Fotó: AFP/Aris Messinis

„Oroszország megtartja az Azovi-tengert és a Donbasz nagy részét, és a konfliktus rendezését Ukrajnára fogják kényszeríteni, mivel elfogy az élő ereje és a lőszere” – írja a kiadvány.

A cikk megjegyzi, hogy az Egyesült Államokban politikai korlátjai is vannak a kijevi rezsimnek nyújtott katonai támogatással kapcsolatban, és ha két éven belül nem lesz több támogatás, akkor jobb, ha most csökkentik a veszteségeket.

„Az USA katasztrofálisan veszíti el befolyását azzal, hogy alábecsülte Oroszországot. Nincs meg az ipari kapacitásuk ahhoz, hogy Ukrajnát tüzérségi lövedékekkel lássák el. A legjobb politika most az azonnali tűzszünet” – zárul a kiadvány.

A nyugati politikusok folyamatosan azt hangoztatják, hogy a kijevi rezsimnek a csatatéren kell legyőznie Oroszországot, és fokozzák a fegyverszállításokat és a katonai felszereléseket. Moszkva többször is azt válaszolta, hogy a katonai támogatás semmit sem old meg, csak meghosszabbítja az ukrán nép szenvedését.