Külföld

Rászorulók kapják meg Zelenszkij feleségének krími nyaralóját

Zelenszkij lakását vagy alacsony jövedelműek vagy nagycsaládosok kapják meg

Volodimir Zelenszkij és felesége lakását Livadiában átadják a rászorulóknak – közölte Szergej Akszjonov krími vezető a RIA Novosztyinak – írja az oroszhírek.hu.

Rászorulók kapják meg Zelenszkij feleségének krími nyaralóját
Volodimir Zelenszkij és felesége
Fotó: Ukraine Presidence/AFP

„Egyszerűen arra törekszünk, hogy először azokat az ingatlanokat államosítjuk, amelyek, mondjuk úgy, bevételt hoznak az ellenségnek. Tekintettel tehát arra, hogy Zelenszkij még nem adta ki bérbe a lakást, esetleg néhány rokona jön majd egy szezonra, természetesen most túlzok. Nem öncélú, hogy elvesszük Zelenszkijtől a lakást. Maga a célunk az, hogy legyőzzük őket, és le is fogjuk győzni, nincs más út” – mondta a krími vezető.

Zelenszkij lakását vagy alacsony jövedelműek vagy nagycsaládosok kapják meg – zárta Akszjonov.

Az interjút a RIA Novosztyi Krími sajtóközpontjából, Szimferopolból készítették online.

A 2019-es ukrajnai elnökválasztási kampány során Zelenszkij sajtószolgálata arról számolt be, hogy felesége, Olena még 2013 áprilisában ingatlant vásárolt a Krímben. A vásárlás után minden kötelező adót és illetéket befizetett, és a lakást hivatalosan is bejelentették.

A Krími Államtanács 2022 áprilisában javasolta, hogy törvényesítsék a barátságtalan országok és az Oroszországgal szemben barátságtalan cselekményeket elkövető külföldi állampolgárok ingatlanjainak kötelező lefoglalását. A polgári jogszabályok kodifikációjával és javításával foglalkozó Elnöki Tanács nem támogatta ezt a kezdeményezést.

Kapcsolódó írásaink