Külföld

Franciaországba utazik először királyként III. Károly

A Reuters értesülése szerint III. Károly első hivatalos útja Párizsba, Emmanuel Macronhoz vezet majd. A látogatás során a brit államfőt és feleségét, Kamillát a versailles-i palotában fogadják vacsorára.

Franciaországba utazik először királyként III. Károly
Macron, III. Károly és Kamilla
Fotó: AFP/PooL/Jonathan Brady

Március 26–29-e között III. Károly Francioországba látogat – írta meg pénteken a Reuters. A vizit a párizsi elnöki hivatal közleménye szerint megtiszteli az országot, illusztrálja a két fél közötti történelmi kapcsolatok mélységét, és emlékeztet Macron és III. Károly korábbi együttműködésére is.

A látogatás során a brit államfőt és feleségét, Kamillát Emmanuel Macron a versailles-i palotában fogadja vacsorára. Utóbbi a Reuters szerint a Brexit miatt megromlott brit–francia kapcsolatok újraindítását régóta célzó francia elnök nagy sikerének számít.

Az újdonsült király a brit miniszterelnök, Rishi Sunak március 10-i vizitje után érkezik Párizsba.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom