Külföld

Portugália három Leopard–2-es páncélost küld márciusban Ukrajnának

Dmitro Kuleba azt mondta, az ország 120-140 nyugati harckocsit kap a 12 országból álló koalíciótól érkező szállítások „első hullámában”

Portugália javítási munkálatokat követően három Leopard–2-es páncélost küld márciusban Ukrajnának – jelentette be szerdán António Costa portugál miniszterelnök.

Portugália három Leopard–2-es páncélost küld márciusban Ukrajnának
Portugália három Leopard–2-es páncélost küld márciusban Ukrajnának
Fotó: mandiner.hu

„Jelenleg a Leopard–2-es harckocsik karbantartási és javítási munkálatait végezzük, és a tervek szerint márciusban lehetőségünk lesz hármat elküldeni” – mondta a portugál kormányfő a parlamentben.

Costa szombaton beszélt arról, hogy alkatrészek beszerzése érdekében felvették a kapcsolatot Németországgal, hogy üzemképesség tegyék a dél-európai ország arzenáljában lévő harckocsikat.

António da Silva Ribeiro tengernagy, a portugál fegyveres erők vezetője a múlt hónapban azt mondta, hogy Portugáliának 37 Leopard 2 harckocsija van, de a helyi média széles körben arról számolt be, hogy a legtöbbjük működésképtelen.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a múlt hét elején azt mondta, hogy az ország 120-140 nyugati harckocsit kap a 12 országból álló koalíciótól érkező szállítások „első hullámában”.

Kapcsolódó írásaink