Külföld

Újszülöttet mentettek a romok alól, a köldökzsinór még halott anyjához kötötte + VIDEÓ

Jóérzésű ember nem tudja kivonni magát a törökországi és szíriai hétfői földrengések híreinek hatása alól. S tudva, hogy ebben a fagyos időben végképp minden perc számít a megmentésre váróknak, a romok alatt rekedteknek, görcsbe szorult gyomorral nézi a hírügynökségek és sok esetben a közösségi médiából merítő külföldi média breaking newsait, hátha akadnak csodák. És akadnak. Mint annak a szíriai újszülött kislánynak az esete, aki halott édesanyja köldökzsinórján lógva még élt, amikor odaértek a mentőcsapatok.

Újszülöttet mentettek a romok alól, a köldökzsinór még halott anyjához kötötte + VIDEÓ
A hétfői földrengés után a romok közül kimentett újszülött szír kislány
Fotó: AFP/Rami al Sayed

A kislány a földrengés idején született, a ház, amelyben a szüleivel tartózkodott, összedőlt, mint egy kártyavár. Az édesanyja is meghalt, miként az apa és a rokonok is, de az észak-szíriai Jenderes faluban az ominózus házban egy életet kedden délután mégis sikerült megmenteni. A kislányét.

A világhálóra felkerült a videó, ahogy a köldökzsinórról levágott kislányt kimenti az egyik önkéntes mentő, majd az Inews.co.uk hozta azt a felvételt is, ahogy a kisbaba – immár biztonságos inkubátorban – fekszik, mit sem tudva a körülötte zajló tragédiáról.

Objektum doboz

A földerengés-sorozatnak már több, mint ötezer áldozata van. Nagyon sok a sérült, de ahogy arról például a katari Al Jazeera is beszámol, ezreket sikerült kimenteni.

Kapcsolódó írásaink