Külföld

Szabadon engedték a brüsszeli korrupció egyik gyanúsítottját

Januárban Panzeri vádalkut kötött a belga hatóságokkal, cserébe azért, hogy megnevezi azokat, akiket megvesztegetett

Egy belga bíró engedélyezte, hogy Figa-Talamancát, aki az Európai Parlamentet behálózó korrupciós botrányhoz kapcsolódó egyik nem kormányzati szervezet főtitkára, szabad lábra helyezzék. Nem világos, hogy a No Peace Without Justice (Nincs béke igazság nélkül) nevű szervezet fejének szabadlábra helyezését feltételekhez kötötték-e, legalábbis a szóvivő erről nem tudott nyilatkozni – írja a Hiradó.hu. 

Szabadon engedték a brüsszeli korrupció egyik gyanúsítottját
Figa-Talamanca
Fotó: AFP

Jelenleg már csak Pier Antonio Panzeri volt olasz európai parlamenti képviselő, Eva Kaili, az Európai Parlament korábbi alelnöke és élettársa, Francesco Giorgi van börtönben. Januárban Panzeri vádalkut kötött a belga hatóságokkal, cserébe azért, hogy megnevezi azokat, akiket megvesztegetett.

Döntés egy nappal azután született, hogy az Európai Parlament két további képviselője, a belga szocialista Marc Tarabella és a szintén baloldali politikus, az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogát is felfüggesztette, megnyitva ezzel az utat a nyomozók előtt, hogy kihallgatásra hívják be őket, vagy akár le is tartóztassák őket.

Kapcsolódó írásaink