Külföld

Anya és hét gyermeke halt meg egy lakástűzben

A kiérkező mentősök megpróbálták újra éleszteni a gyermekeket, de már nem tudták megmenteni az életüket

Egy negyvenes éveiben járó anya és hét gyermeke halt meg egy hétfő hajnali lakástűzben Charly-sur-Marne-ban, Franciaországban – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Anya és hét gyermeke halt meg egy lakástűzben
Nyolcan meghaltak
Fotó: midilibre.fr / MAXPPP

A Párizstól 80 kilométerre északkeletre fekvő 2600 fős kisváros központjában, az egyik sorházban csaptak fel a lángok helyi idő szerint hajnali egy óra előtt, a tűzoltókat a szomszédok riasztották. A 2 és 14 év közötti gyerekek – öt lány és két fiú –, valamint szüleik a sorház második emeletén aludtak, amikor a tűz kitört – közölte a csendőrség.

A kiérkező mentősök megpróbálták újra éleszteni a gyermekeket, de már nem tudták megmenteni az életüket. A nő férjét a mentősök súlyos égési sérülésekkel a településtől 20 kilométerre fekvő château-thierry-i kórházba szállították.

Az oltásban 16 mentőközpont 80 tűzoltója segédkezett, akik a kora reggeli órákra sikeresen eloltották a tüzet. A tűz oka egyelőre ismeretlen, ezért a hatóságok további vizsgálatot rendeltek el. A legutóbbi hasonló tragédia december 16-án történt, amikor hat ember, köztük négy gyermek vesztette életét egy hétemeletes társasházban keletkezett tűzben Vaulx-en-Velinben egy városrehabilitáció alatt álló munkásnegyedben.

Kapcsolódó írásaink