Külföld

Törpekecskéket szolgáltak fel egy mexikói állatkert karácsonyi bankettjén

Az igazgató veszélyeztette munkatársai egészségét, a bulin felszolgált kecskehús alkalmatlan volt emberi fogyasztásra

Egy mexikói állatkert igazgatója a vezetése alatt álló intézményben gondozott törpekecskéket vágatott le és szolgáltatott fel munkatársainak. A férfi ezzel nemcsak visszaélést követett el, de veszélyeztette az emberei egészségét is, ugyanis az állatkerti kecskék húsa kevéssé alkalmas emberi fogyasztásra – írja a 24.hu.

Törpekecskéket szolgáltak fel egy mexikói állatkert karácsonyi bankettjén
Törpekecskéket szolgáltak fel egy mexikói állatkert karácsonyi bankettjén
Fotó: AFP/Robert Harding Heritage/Nick Upton

Számos visszaélésre derített fényt egy vizsgálat a Mexikó déli részén fekvő Chilpancingo állatkertjében, írja a Sky News – olvasható a 24.hu oldalán.

Kiderült, hogy az állatkertből állatot is eladtak, elcseréltek, néhányat pedig levágtak az igazgató, Jose Ruben Nava utasításaira. A legsúlyosabb eset az volt, amikor a vezető négy hím törpekecskét öletett le, süttetett meg a dolgozók karácsonyi bankettjére.

Fernando Ruiz Gutierrez, a környezetvédelmi hivatal vezetője elmondta, az igazgató veszélyeztette munkatársai egészségét, a bulin felszolgált kecskehús ugyanis alkalmatlan volt emberi fogyasztásra. Gutierrez hozzátette: az állatkert-igazgató egy zebrát szerszámokra cserélt, afrikai marhákat és szarvasokat pedig magánszemélyeknek adott el. Az igazgatót január 12-én váltották le, miután egy szarvas gyanús körülmények között pusztult el az állatkertben.

Mexikóban hosszú ideje jelent problémát, hogy magánszemélyek illegálisan tartanak egzotikus állatokat. A drogbárók előszeretettel építenek kifutókat oroszlánok, tigrisek és egyéb vadállatok számára a birtokaikon. A ragadozók időnként megszöknek, és pánikot okoznak.

Kapcsolódó írásaink

A vakond lett az év emlőse

ĀA földművelésügyi miniszter 1901. évi egyik körrendelete a vakondot is természetvédelmi oltalom alá helyezte