Külföld

Nőt választ magának Trump

Az amerikai sajtó szerint Marjorie Taylor Greene lehet az újrázni készülő Trump helyettese

Georgia republikánus képviselőnője, az ultrakonzervatív Marjorie Taylor Greene lehet Donald Trump alelnökjelöltje 2024-ben – közölte az ABC News és más amerikai csatornák Steve Bannonra és egy újságíróra, Cokie Robertsre, valamint több névtelenséget kérő forrásra hivatkozva.

Nőt választ magának Trump
Marjorie Taylor Greene
Fotó: GETTY IMAGES via AFP/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Chip Somodevilla

A beszámolók szerint Trump eltökélt, újra meg akarja méretni magát, s potenciális helyetteseinek rövid listáján előkelő helyet foglal el Greene, aki déli nőként és elkötelezett „keresztény nacionalistaként” olyan választókat is meg tud szólítani, akiket esetleg a New York-i milliomos kevésbé. Ráadásul Trump a választási veresége és a Capitolium ostroma után csúnyán összeveszett egykori helyettesével, Mike Penceszel, így mindenképpen új jelöltet kell keresnie maga mellé.

Bannon, a korábbi elnöki főtanácsadó a napokban saját podcastjában dicsérte Greenet, akit figyelemre méltó és ambiciózus politikusnak tart. Roberts pedig arról beszélt, hogy amikor a képviselőnő a tükörbe néz, azt látja, hogy egy leendő elnök néz vissza rá.

Az  amerikai sajtó szerint a georgiai politikus esetleges alelnöki jelölése, vagy legalábbis az a cél, hogy ő legyen Trump-kiválasztottja, megmagyarázná, miért vett részt olyan aktívan a befolyásos kaliforniai párttársa, Kevin McCarthy kampányában. Ahogy azt is, hogy a félidős választások után miért a belbiztonsági, valamint a felügyeleti és elszámoltathatósági bizottságokba kérte magát, melyek állandó lehetőséget adnak a számára a Biden-kormány bírálatára és a médiaszereplésekre.

Trump stábja egyelőre annyit válaszolt a sajtómegkeresésekre, hogy az újrázni készülő volt elnök idejekorán nem akarja megnevezni, kit kér fel helyettesének.

Kapcsolódó írásaink