Külföld

Putyin: Célunk a védekezés a „történelmi területeken” létrehozott fenyegetésekkel szemben

Az európai politikai elit gyakran nem a saját, hanem harmadik országok érdekeit képviseli

Az Ukrajna elleni „különleges hadművelet” célja megvédeni Oroszországot azoktól a fenyegetésektől, amelyeket a „történelmi területein” kívánnak létrehozni ellene „ jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a moszkvai Lomonoszov Egyetem diákjaival megtartott találkozóján.

Putyin: Célunk a védekezés a „történelmi területeken” létrehozott fenyegetésekkel szemben
Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a moszkvai Lomonoszov Egyetem diákjaival találkozott
Fotó: Twitter

„A különleges hadművelet célja, ahogyan azt már sokszor elmondtam, elsősorban az embereknek és magának Oroszországnak a védelme azoktól a fenyegetésektől, amelyeket a velünk szomszédos történelmi területeinken próbálnak meg létrehozni. Ezt nem engedhetjük meg” „ fogalmazott Putyin.

Meglátása szerint az európai politikai elit gyakran nem a saját, hanem harmadik országok érdekeit képviseli. Úgy vélekedett, hogy egyszer eljön majd az az idő, amikor „Európa vissza fogja kapni szuverenitását”.

Közölte, hogy továbbra is jó kapcsolatokat ápol „sok egyszerű és nem egyszerű osztrákkal”, akiknek Oroszországról alkotott véleménye a világban zajló drámai események ellenére nem változott.

Putyin köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a „különleges hadműveletben”. Egyebek között megismételte azt a kijelentését, miszerint a Donyec-medencében harcoló ukrán csapatok visszavonulását a hátuk mögül tüzelő, saját „nacionalista” záróosztagaik akadályozzák meg.
 

Kapcsolódó írásaink