Külföld

Újfent beleszólna Szerbia életébe az EP

Határozatban szólította föl Szerbiát az Európa Parlament arra, hogy Belgrád vezessen be szankciókat Oroszországgal szemben. A másként gondolkodás nyom nélküli eltakarítása a baloldali pártok és Soros-szervezetek bevett módszere.

Újfent beleszólna Szerbia életébe az EP
Festés egy belgrádi lakóház falán (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Oliver Bunic

Az Európai Parlament (EP) négyszázhét igen és kilencvenkét nem szavazattal fogadta el az EU közös kül- és biztonságpolitikájának végrehajtásáról szóló határozatát. Mint a Vajdaság Ma tudósításából kiviláglik, a dokumentum Szerbiára vonatkozó részében az szerepel, hogy Belgrádnak össze kell hangolnia külpolitikáját Brüsszellel.

Mint az EP döntésében közölte, „sajnálja, hogy Szerbia folyamatosan csak kis mértékben tartja be” a közös kül- és biztonságpolitikát. Utalnak arra is, hogy „csak akkor szabad új tárgyalási fejezeteket megnyitni, ha megerősítik elkötelezettségüket a reformok mellett, és megmutatja, hogy teljes mértékben igazodik az EU külpolitikájához”.

A szerb sajtóban a hír nyomán több helyen megjegyezték, a másként gondolkodás nyom nélküli eltakarítása a baloldali pártok és Soros-szervezetek bevett módszere.

Kapcsolódó írásaink