Külföld

Orbán Viktor: Ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben!

Korrupciós vádakkal őrizetbe vették Monica Rossana Bellinit, az Európai Parlament egyik volt képviselőjének adótanácsadóját szerdán Olaszországban, amelyet Orbán Viktor kommentált a Twitteren – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor: Ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben!
Orbán Viktor a Twitteren kommentált a korrupciós botrány fejleményire
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A lap azt írja, hogy miután letartóztatták, az adótanácsadó irodáit átkutatták a milánói hatóságok. Az adótanácsadó a Katar-gate néven is emlegetett korrupciós botrányba belekeveredett Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselő alkalmazottjaként tevékenykedett, és a belga hatóságok kérésére fogták el.

A Magyar Nemzet felidézte: Panzerit december 9-én tartóztatták le Brüsszelben a többi között Eva Kailival, az Európai Parlament azóta leváltott alelnökével együtt, korrupció miatt. Panzeri hajlandó együttműködni a hatóságokkal annak fejében, hogy a rá váró börtönbüntetés időtartamát egy évre csökkentsék. Német sajtóértesülések szerint Panzeri vállalta, hogy átfogó betekintést nyújt a nyomozóknak a bűnözői struktúrákba. 

A lap kiemeli, hogy a jelentésben szerepelhetnek a megvesztegetett személyek nevei, az ígért előnyök és a más országokkal kötött pénzügyi megállapodások is.

A portál kiszúrta, hogy az újabb EU-hoz köthető korrupciós botrány miatti letartóztatást a magyar miniszterelnök is kommentálta hivatalos Twitter-oldalán:

Ha így folytatják Brüsszelben, hamarosan annyi EP-képviselő lesz rács mögött, hogy saját futballcsapatot alakíthatnak. Ki tudja? Talán a 2024-es Eb-re is kijutnának. Ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben!

– írta bejegyzésében Orbán Viktor.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Panzeri is „dalolni” kezdett

ĀPanzeri 140 ezer eurót fizetett Marc Tarabella belga uniós parlamenti szocialista képviselőnek, hogy támogassa a Katar-barát politikát