Külföld

Ideológiai fegyverként kezeli az EP az emberi jogokat - VIDEÓ

Az Európai Parlament szerdán elfogadta az emberi jogok és a demokrácia világbeli helyzetéről szóló, 2022-es jelentését. A téma keddi plenáris vitáján Trócsányi László rámutatott, óvakodni kell a téma homogenizálásától és ideológiai fegyverként történő alkalmazásától.

Ideológiai fegyverként kezeli az EP az emberi jogokat - VIDEÓ
Trócsányi László: A földkerekség egyes pontjain mást gondolnak az egyén és a közösség viszonyáról, mint mi
Fotó: MH

Az emberi jogok védelme az elmúlt hetvenöt év során nemzetközi üggyé vált, a helyi és világpolitikát, valamint a jogalkotást egyaránt áthatja – írta szerdai közleményében Trócsányi László. A Fidesz EP-képviselője abból az alkalomból nyilatkozott, hogy az Európai Parlament szerdán elfogadta az emberi jogok és a demokrácia világbeli helyzetéről szóló, 2022-es dokumentumát. Trócsányi László rámutatott, e témáról egy általános jelentést elfogadni rendkívül nagy körültekintést és felelősséget feltételez.

A politikus aláhúzta, a jelentéssel szemben az emberi jogok nem általában léteznek, hanem mindig egy adott közösség kultúrájában. Kifejtette, mást gondolnak a földkerekség egyes részein az egyén és a társadalom viszonyáról, a nemi szerepekről, a házasság és a család fogalmáról, a véleménynyilvánítás és más alapjogok funkcióiról, korlátairól és határairól, mint mi.

Hozzátette, óvakodni kell attól, hogy amikor az emberi jogok egyetemességéről beszélünk, akkor az ne az ideológiai
preferenciák terjesztésének eszköze legyen.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom