Külföld

Kevin Roberts: Magyarország a konzervatív államberendezkedések modellje

Facebook oldalán posztolta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az amerikai konzervatív oldal legbefolyásosabb kutatóintézete elnökének Magyarországon adott minapi interjúját.

Kevin Roberts: Magyarország a konzervatív államberendezkedések modellje
Orbán Balázs és Donald Trump kézfogása, a korábbi amerikai elnök mellett Orbán Viktor miniszterelnök, a háttérben Szijjártó Péter és Németh Zsolt
Fotó: Facebook/Orbán Balázs

Kevin Roberts, az amerikai konzervatív oldal legbefolyásosabb kutatóintézete, a Heritage Foundation elnöke – aki nemrég hazánkba is ellátogatott –, a Hungarian Conservativ-nak interjút adott.

Kevin Roberts, a Heritage Foundation elnöke
Kevin Roberts, a Heritage Foundation elnöke
Fotó: Forrás: Heritage Foundation

A cikk címe: „A politikusok nem szeretnek helyesen cselekedni”.

Ebben Roberts többek közt azt hangsúlyozta, hogy Magyarország nem csupán egy lehetséges modellje a konzervatív államberendezkedésnek, hanem a modellje. Úgy vélte, a nyugati országok közül mindegyik, így az amerikaiak és a britek is sokat tanulhatna a magyar példából.

Szerinte fognak is, mindenesetre a Heritage Foundation az Atlanti-óceán mindkét partján ennek a modellnek az egyik fő szószólója lesz.

Kevin Roberts az ukrán–orosz háborúval kapcsolatban a magyar kormányéhoz hasonló álláspontot megfogalmazva elmondta, az Egyesült Államoknak sokkal nagyobb szerepet és felelősséget kellene vállalnia abban, hogy a konfliktus diplomáciai úton, tárgyalóasztal mellett rendeződjön. Hozzátette, hogy ha még ma is Donald Trump lenne az amerikai elnök, a háborúra nem került volna sor.

Objektum doboz

Orbán Balázs azzal zárja a posztját, hogy az interjú tanulságos és érdemes elolvasni.

A teljes írás a hungarianconservative.com oldalán lelhető meg.

Kapcsolódó írásaink