Külföld

Zelenszkij szerint nincs rá ok, hogy a Nyugat ne szállítson tankokat Ukrajnának

Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy nem lát okot arra, hogy országa nyugati partnerei ne szállítsanak tankokat Kijevnek – írta meg az ukrán elnök videóüzenete alapján az oroszhirek.hu.

Zelenszkij szerint nincs rá ok, hogy a Nyugat ne szállítson tankokat Ukrajnának
Volodimir Zelenszkij
Fotó: MH

„Több páncélozott járművet fogunk kapni, köztük francia gyártmányú kerekes harckocsikat. Ez világos jelzést küld minden partnerünknek: nincs racionális ok, ami megmagyarázná, hogy miért nem szállítottak még nyugati tankokat Ukrajnának” – írta meg az oroszhirek.hu az ukrán elnök Telegram-csatornáján közzétett videóüzenete alapján.

Kiemelték, Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott szerdai telefonbeszélgetése után Zelenszkij közölte, hogy Kijev francia harckocsikat fog kapni.

Hozzátették, eközben Olekszij Danyilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára bírálta Olaf Scholz német kancellárt, amiért nem hajlandó tankokat szállítani Kijevnek. Azt mondta, hogy Scholz folytathatja „a játszadozást, ha azt akarja, hogy a németek német tankokkal harcoljanak Berlin és Stuttgart közelében”.

Ukrajna az elmúlt hónapokban követelte, hogy Berlin adja át Leopard–2 harckocsijait, Scholz kancellár azonban azt hangoztatta, hogy országa csak a szövetségeseivel egyeztetve jár el ebben a kérdésben. A német kancellár szerint egyetlen ország sem szállított nyugati tankokat Kijevnek – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink